A FÉNY SZÜLETÉSE 

ADVENTI MŰVÉSZETTERÁPIÁS WORKSHOP

Időpont: 2022. december 3. szombat
9:30-13:00
Helyszín: Cserepesház, 14. kerület Vezér u. 28/b 
A téli napfordulóhoz közeledve lelkünk egyre jobban elcsendesülésre vágyik. A legsötétebb ponton születik meg a fény, december 21-én végre elkezdenek hosszabbodni a nappalok. Ez az a pont, amikor a keresztények hite szerint megszületik Jézus, és oly sokan a szeretetet ünnepeljük.
Advent második hétvégéjén érdemes megállni egy pillanatra, kilépni a hétköznapok szövetéből, és elcsendesíteni a lelkünket. Az alkotás segít a flow élmény megtapasztalásában, és újra aktivizálódhatnak szunnyadó belső energiáink.
A fény megszületése bennünk is végbemehet, ezt segítjük elő a workshopon relaxációval, alkotással. 
Év vége felé a Nyilas szárnyas kentaur alakja megadja nekünk azt a belső energiát, amit arra fordíthatunk, hogy a jövőbe nézzünk. Mit szeretnénk megvalósítani, behívni az életünkbe a következő évben?
A foglalkozáson mindenki elkészítheti a vágytábláját 2023-ra. Az, hogy képesek vagyunk megfogalmazni, mire vágyunk, és ennek formát is adunk, az első lépés ahhoz, hogy vágyaink, álmaink valóra váljanak.
A workshopokon egy-egy témát járunk körbe relaxációval, verssel és alkotással. Nincs szükség rajztudásra, hosszabb elköteleződésre. Gyere el, kapcsolódj ki, szánj magadra pár órát, hogy legyen lehetőséged egy kicsit magadra és a belső hangjaidra hallgatni!
A workshop díja: 7500 Ft
A díj tartalmazza a felhasznált eszközöket, a terembérletet is.

A művészetterápia lényege a feltöltődés, és a befelé figyelés. A mindennapokban, a megszokott tevékenységeinkben elfáradhatunk. Tele vagyunk elvárással magunkkal szemben, ami egy idő után kimerítő tud lenni.

A léleknek is szüksége van mozgásra, feltöltődésre. 

A művészetterápia azt a saját időt adja neked, amelyre magadtól olyan nehezen veszed rá magad. A kis csoportban megélheted, hogy Te vagy a fontos. Elengedheted magad jólesően a relaxációban, hagyhatod, hogy a kezed alkosson valamit, minden elvárás nélkül.

Ez nagyon felszabadító!

Segítségünkre lesz a természet, ami körbevesz bennünket, és ha ráhangolódunk a kint zajló folyamatokra, akkor egészen egyszerűen megkönnyebbülve tudjuk majd folytatni a mindennapjainkat.

A foglalkozásokon sosem elemezzük, vagy értelmezzük az alkotásokat, és esztétikai ítéletet sem hozunk. Ne tartson vissza, ha ügyetlennek tartod magad, itt nem a szép alkotás a cél, és nem is fogom fejleszteni a rajzbéli képességeidet. Idézd fel magadban, amikor óvodás, vagy kisiskolás korodban előtted volt egy üres papír, és színes ceruzák. Megvan ez az érzés? Az izgatottság, hogy most kifejezheted magad, játszhatsz a színekkel?

Emlékszel arra az érzésre, amikor úgy rajzoltál, megszűnt körülötted a világ?

Ezt kínálom neked. Az alkotás örömét, a befelé tekintés lehetőségét, és egy csoportélményt, ahol új embereket ismerhetsz meg.

Kaposi Ildikó vagyok

katarzisz komplex művészeti terapeuta

Két éve tartok rendszeresen csoportfoglalkozásokat, workshopokat. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a művészetterápia segíthet azzá válnom, aki valóban vagyok, és szeretném ezt az érzést másoknak is átadni.

Sosem tudtam szépen rajzolni, festeni, de mindig is kikapcsolt, feltöltött, ha alkottam, vagy ha új színeket hoztam létre az alapszínek keveréséből.

Kísérletező alkat vagyok, és nyitott vagyok az újra, nagyon szeretem például a kávét tonikkal, ugyanakkor vonz a múlt, és tisztelem a hagyományokat, melyek ősi tudáson alapulnak.

Szeretek figyelni, meghallgatni másokat, és hiszek abban, hogy az empátia vinné a legjobban előre a világot.

Érdekel a decemberi workshop!

 

Ha szívesen részt vennél a decemberi alkalmon, kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot!

 

Érdekel a workshop!

Marama Műhely Facebook Oldal