Oldal kiválasztása

Online művészetterápiás kurzus

A pandémia mindannyiunkra új nehézségeket rótt. Bár sokkal könnyebb az életünk most, mint egy évvel ezelőtt, mégis sokan még mindig nem szeretnének közösségbe menni. Az is lehet, hogy messze élsz Budapesttől, és szeretnél mégis művészetterápiával töltődni.

Tavaly nagyszerűen működtek online kurzusaim, a Zoom szobában is megteremtődött az a csoda, ami egy offline találkozón létrejöhet.

Ha hiányzik az új impulzus az életedből, az aktív részvétel valamiben, amiből töltődni tudsz, jelentkezz online kurzusomra!

A rendszeres foglalkozások során a relaxáció, a költészet, a zene segítségével meghívjuk a lelkünket egy olyan alkotófolyamatra, melyből töltődni tudunk.

Újra megtalálhatjuk rejtett erőforrásainkat, feloldódhatunk a szabad alkotásban.

Nagyon fontos, hogy a művészetterápiás folyamat során  semmi sem kötelező. Nem szükséges szépen rajzolni, festeni, csak hagyjuk, hogy a kezünk vezessen.

Az alkotásokra a csoport tagjainak visszajelzése révén tudunk kívülről rápillantani. Így tudunk mások segítségével közelebb kerülni önmagunkhoz.

A relaxáció,  és alkotás önmagában is felszabadító erejű, a foglalkozások célja a megkönnyebbülés, a felszabadultság érzés elérése.

A kurzus témája az őszből a tél felé, az út befelé. Elmélyülés, elengedés, felkészülés a külső téli csendre, ami remek alkalom a belső hangok megragadására.

A kurzushoz szükség lesz vízfestékre, zsírkrétára, színes ceruzára, agyagra vagy gyurmára és A3-as lapokra.

Jelentkezés: marama.posta@gmail.com

Online platform: Zoom 

A kurzus díja 18.000 Ft (3000 Ft/alkalom)

Részletfizetés megoldható.

A csoport maximális létszáma: 6 fő

Időpont: Szeptember 27-től minden második hétfőn 17 órától 19.30-ig

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen eszközökre lesz szükségem?

Akvarell, vagy vízfesték, zsírkréta, színes magazinok, olló, ragasztó, A3-as rajzlapok

Nem baj, ha úgy rajzolok, mint egy óvodás?

Nem baj. A kurzus folyamán a színek, a szimbólumok, a szabad alkotás öröme számít. Csak magadnak alkotsz, nem kiállításra készülsz. Éppen hogy azt az örömöt kell újra átélned, amit óvodáskorodban éreztél, amikor rajzoltál.  Ugyanígy az sem baj, ha festőművész vagy, hiszen itt nem kell semmilyen elvárásnak megfelelned, elengedheted a saját elvárásaidat is.

Milyen hosszú a tanfolyam?

Ez most 6 alkalom. Ha megszeretted, és szeretnéd folytatni, arra is lesz lehetőség. 

Mit várhatok a kurzustól?

Ez tőled is függ. Amit én kínálok, azok lehetőségek az oldódásra, könnyebbség érzésre. Ráhangolódunk a természet folyamataira, így könnyebben leszünk jelen a mindennapokban. Lehetnek felismeréseid a saját lelki működéseidről, de én nem foglak kielemezni. Csak kereteket adok, és Te fogsz dolgozni. Így azoknak is ajánlott, akik nem szeretnek “vájkálni” magukban.

Mit fog történni egy-egy ilyen alkalmon?

A hónap sajátosságai, valamint ünnepek mentén fedezzük fel a természet és a lelki analógiák közötti párhuzamokat. Beszélgetünk és alkotunk. Az alkotások előtt mindig van ráhangolódó gyakorlat, és relaxáció. A kész alkotásokról aztán mindenki elmondja a saját érzéseit, ítéletalkotás nélkül. Így egy kicsit képesek leszünk més szemével is látni, azt ami bennünk zajlik.

Ki tartja a kurzust?

  Kaposi Ildikó

  • Katarzisz Komplex Művészeti teraputa

  • Könyvtáros

  • Gyermek-, és ifjúsági irodalom szakértő

Ha kérdésed van, keress bátran!

+36 30 509 7291

marama.posta@gmail.com

Jelentkezem / Érdeklődőm az online kurzusról!