KI VAGYOK ÉN A 4 ELEM TÜKRÉBEN?

Tűz,  víz, levegő  és föld . Ebből a 4 elemből áll a körülöttünk lévő világ és mi magunk is. Tűzből van a szenvedélyünk, levegőből a gondolataink, vízből az érzelmeink és földből a stabilitásunk.
Az elemek körbevesznek bennünket, és ahogyan a természetben, úgy minden egyes emberben is jelen vannak ezek az energiák testi és lelki szinten egyaránt. Sokféle tipizálás létezik, introvertált, extrovertált, mérleg, vagy oroszlán, az eneagram számai, és még számos ezoterikus és pszichológiai típusrendszer alapján keressük a saját és mások viselkedése mögött az okokat.

Én ezen a kurzuson abban szeretnék segíteni neked, hogy megértsd a 4 elem működését magadban és a körülötted élő emberekben.

Az alkalmak során mindig a természet felől közelítünk majd, aztán megvizsgálunk mítoszokat, meséket. Végül azt kutatjuk,  hogy az adott elem hogyan lehet jelen a mi életünkben. 

Az elemek aránya befolyásolja az attitűdünket, viselkedésünket, reakcióinkat, ezért az önismerethez vezető úton érdemes megvizsgálni őket magunkban. Minden egyes elemnek van pozitív oldala, ami épít és segít, és van negatív aspektusa, ami gátol bennünket a fejlődésben, kiteljesedésben. 

🔥 A tűzhöz az energia kapcsolódik a testünkben és a lelkünkben egyaránt. Melegséget hoz, de el is emészthet.

💦 A víz az emberi testben az áramlást, a körforgást biztosítja. Lelki szinten az érzelmek,  az empátiás készség kapcsolódik hozzá. 

🌬 A levegő elem az élet alapja. A légzésünk lehet gyógyító, de megbetegítő is. Lelki szinten hozzá kapcsoljuk a szabadságot, és az intellektus szárnyalását.

🌱 A Föld elem a testünk maga, a csontok, az izomzat. A szabályokkal, kötöttségekkel való kapcsolata okozhat merevséget, de az nyújtja a kiszámíthatóságot, biztonságot is.

A művészetterápia egy olyan lehetőség, amikor kikapcsoljuk a racionális gondolkodást, elmerülünk az ösztönös alkotásban. Ezt segíti a zene, a vers, a relaxáció és a többféle képzőművészeti technikák, a pasztellkréta, agyag, akvarell. A foglalkozások idejére egy olyan térbe lépünk, ahol csak magunkkal foglalkozunk, hátrahagyva a mindennapi rutint. A csoport támogató és segítő ereje révén jobban rápillanthatunk belső tartalmainkra

Az alkalmak  feltöltődést, megkönnyebbülést hozhatnak és egy olyan non-verbális módszert, amely segít rápillantani önMAGunkra.

A csoport minimum 4 maximum 9 fővel indul.

Ha szívesen jönnél, íme a tudnivalók

Helyszín: Cserepesház, Budapest, 14. kerület Vezér u 28.

 

Időpontok: 2023. február 17
 március 3., 17., 31. 18-tól 21 óráig.

Részvételi díj: 25.000 Ft / 4 alkalom,
vagy 6500 Ft/alkalom,
mely tartalmazza a felhasznált anyagokat és eszközöket is.

Részvételi szándékod kérlek jelezd a marama.posta@gmail.com e-mail címen, hívj a +3630 5097291-es számon, vagy töltsd ki az űrlapot!

Érdekel a 4 elem kurzus! (ha 24 órán belül nem válaszolok, írj e-mailt!)