Nyárbúcsúztató workshop

Időpont: 2022. augusztus 27.

Helyszín: Zugoly, XVI. kerület Szabadság u. 38.

Ahogyan változnak az évszakok, úgy változnak bennünk is a hangulatok, érzések, gondolatok. Nyáron könnyű a cselekvésekben feloldódni, tapasztalatokat, élményeket gyűjteni. Ahogyan azonban közeledik az ősz, megérinthet bennünket a vágy, hogy a külsőségek felől befelé forduljunk. Vagy egyszerűen szükségünk lehet arra, hogy a nyári élményeket integráljuk, feldolgozzuk.
A workshopon alkotással ismerkedtünk, majd montázzsal idéztük vissza a nyár élményeit, nehézségeit.
Az őszre akvarell festéssel készültünk fel, végül a Holle anyó meséjével figyeltük meg, bennünk hol rejtőzik a Szűz archetípus.
Klassz nap volt, a résztvevők készen állnak a szeptember kihívásaira, feltöltődtek, lelazultak.

A művészetterápia lényege az elemek feltöltése. A mindennapokban, a megszokott tevékenységeinkben elfáradhatunk. Tele vagyunk elvárással magunkkal szemben, ami egy idő után kimerítő tud lenni.

A léleknek is szüksége van mozgásra, feltöltődésre. 

A művészetterápia azt a saját időt adja neked, amelyre magadtól olyan nehezen veszed rá magad. A kurzusok folyamán a kis csoportban megélheted, hogy Te vagy a fontos. Elengedheted magad jólesően a relaxációban, hagyhatod, hogy a kezed alkosson valamit, minden elvárás nélkül.

Ez nagyon felszabadító!

Segítségünkre lesz a természet, ami körbevesz bennünket, és ha ráhangolódunk a kint zajló folyamatokra, akkor egészen egyszerűen megkönnyebbülve tudjuk majd folytatni a mindennapjainkat.

A csoportban sosem elemezzük, vagy értelmezzük az alkotásokat, és esztétikai ítéletet sem hozunk. Ne tartson vissza, ha ügyetlennek tartod magad, itt nem a szép alkotás a cél, és nem is fogom fejleszteni a rajzbéli képességeidet. Idézd fel magadban, amikor óvodás, vagy kisiskolás korodban előtted volt egy üres papír, és színes ceruzák. Megvan ez az érzés? Az izgatottság, hogy most kifejezheted magad, játszhatsz a színekkel?

Emlékszel arra az érzésre, amikor úgy rajzoltál, megszűnt körülötted a világ?

Ezt kínálom neked. Az alkotás örömét, a befelé tekintés lehetőségét, és egy csoportélményt, ahol új embereket ismerhetsz meg.

Érdekelnek hasonló események, értesítést kérek!

 

Ha szívesen részt vennél újabb egy napos workshopjaimon, kérlek írj e-mailt marama.posta@gmail.com e-mailen címre  vagy töltsd ki az alábbi űrlapot!

 

Kérek értesítést a következő workshopról!

Marama Műhely Facebook Oldal