Csapatépítés művészeti terápiával

Ha törődik munkatársai jól-létével, akkor bizonyára már sok csapatépítő program lehetőséggel találkozott. A gamifikáció, a közös élmények, a tréningek mind-mind más célt szolgálnak, és nagyon hasznosak.

De hogy jön ide a művészetterápia?

Egyre többet tapasztalom munkám során, hogy sokan küzdenek feszültséggel, stresszel, sokan találkoznak kérdésekkel magukról, és keresik azokat a lehetőségeket, ahol ezek az energiák kivezethetők. Milyen nagy segítség és ajándék lenne, ha mindez házhoz jönne, a munkahelyükre!

Tegyen egy lépést munkatársai mentális egészségéért!

Ajándékozza meg őket egy olyan lehetőséggel, ami

  • kikapcsolódást nyújt
  • erősíti az összetartozás érzését
  • hatékonyabbá teheti a munkavégzést

A művészetterápia egy szelíd, rekreációs módszer, melynek során a résztvevők minden alkalommal egy témát dolgoznak fel. A téma felvezetése és ráhangolódás után relaxáció, majd különböző technikával való alkotás (rajzolás, festés) történik.

Az alkotás után a többiek érzései, gondolatai, benyomásai az adott képről segítenek minden alkotónak jobban rálátni saját működési mechanizmusaira.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a művészetterápia segíthet a feszültség oldásában, segíti az önismeretet, feltöltődést hoz. A relaxáció és az alkotás megadhatja azt a flow élményt, amely közben az agy képes pihenni, így leveszi azt a terhet, amit a munkával járó folyamatos figyelem igényel.

Így képes a módszer növelni a hatékonyságot, kiránt a hétköznapokból, és újult erővel ajándékoz meg, felismerteti velünk belső erőforrásainkat.

Amennyiben úgy érzi, cégénél szeretne művészetterápiás csoportot indítani munkatársainak, a következő lehetőségeket kínálom:

3 alkalmas minikurzus

3 egymást követő héten a következő három téma feldolgozása: Én, ők, mi

6 alkalmas kurzus

Minden héten ugyanabban az időpontban, alkalmanként 2-3 óra a résztvevők számától függően. A 6 alkalom során 6 szimbólummal dolgozunk, ezeket vizsgáljuk meg mítoszok, mesék és a lelki életünk szempontjából. (Tűz, Víz, Levegő, Föld, Híd, Hajó)

Féléves csoport (12 alkalom)

Minden második héten találkozunk, a természet külső változásai és az évszakok köré épített foglalkozássorozaton azt vizsgáljuk, hogyan reagálunk a levélhullásra, a téli csendre, a tavaszi újjáéledésre. Hogyan vannak jelen bennünk ezek a folyamatok.

Egyéni megbeszélés alapján

A cég és a munkatársak egyedi problémáira reflektáló foglalkozássorozat. Néhány példa: együttműködés, stresszkezelés, rivalizálás, lelkesedés

Z
  • A csoportok minimális létszáma 5 fő, maximális létszám: 10 fő.
  • A cégnek mindössze egy helyet kell biztosítani a foglalkozáshoz asztallal, székkel, ahol tudunk nyugodt környezetben dolgozni.

Árak: 1 alkalom 5-7 fő esetén 25.000 Ft 8-10 fő esetén: 28.000 Ft

A foglalkozásokat tartja: Kaposi Ildikó Katarzisz Komplex Művészeti Terapeuta

Ha érdekli a lehetőség keressen bátran!

E-mail: marama.posta@gmail.com

Telefon: 30 509 7291